Café polyglotte sur le net (Language forum)
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Brood en Spelen

Aller en bas

Brood en Spelen  Empty Brood en Spelen

Message  Philippe-Henri Ven 11 Juil - 19:15

De Tour de France 2014 reed de zesde etappe (Arras-Reims) over de Chemin des Dames (Aisne), waar zich een van de moorddadigste gevechten van de Eerste Wereldoorlog 1914-1916 afgespeeld hadden.

Daar liet een zekere Hollande, bij wijze van herdenking, zijn neus zien. Wat had in godsnaam een president van de Republiek daar te doen? Duidelijk een poging om – met het oog op de komende verkiezing in 2017 via een sportevenement zijn geschonden prestige en diepgezonken populariteit op te vijzelen. “Recuperatie” heet dat in de politiek. Schokkend.

Tijdens een radioverslag daarvan kreeg ik een tweede schok, toen de Franse commentator er domweg uitflapte dat er tijdens die “Grande Guerre” 1,7 miljoen Fransen om het leven gekomen waren. Dat zal helaas wel kloppen, maar hij vergat erbij te zeggen dat die tragische oorlog veel meer doden geëist had bij de Russen, Duitsers en Ottomanen!

Hier hebben we weer een typisch voorbeeld van hoe de media door de overheid gemanipuleerd worden om het volk “Brood en Spelen” te verkopen.

Philippe-Henri

Philippe-Henri

Messages : 254
Lieu : Lille
Langues : Néerlandais (Langue maternelle), Fr, Gb

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum